kuchenne inspiracje kasi k.

Wpis

niedziela, 09 czerwca 2013

TARTA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI

 

 

 

W tamtym roku robiłam bardzo podobną tartę:   www.gotowaniejestlatwe.blox.pl/2012/08/TARTA-Z-BOROWKAMI.html

 

 

 

                  

 

 

 

Składniki:


* 150 g mąki pszennej

* 120 g margaryny

* 30 g cukru pudru

 

* 2 tabliczki białej czekolady

* 250 g serka mascarpone

* starta skórka z limonki

* szklanka borówek

* cukier puder do posypania

 


Wykonanie:

 

1. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy margarynę i cukier, opcjonalnie skrapiamy łyżką wody. Zdecydowanym ruchem zagniatamy ciasto i odstawiamy je na 30 minut do zamrażalnika. 

 

2. Po 30 minutach ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i wykładamy na natłuszczoną formę. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180C. 

 

3. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone. Krem nakładamy na ciasto, na nim układamy owoce i posypujemy startą skórką  z limonki oraz cukrem pudrem.

 

 

 

                    

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kittykejt
Czas publikacji:
niedziela, 09 czerwca 2013 17:17

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wenuss78 napisał(a) komentarz datowany na 2013/06/09 19:32:54:

    anielskieprzysmaki.pl-pysznie wygląda zapraszam do naszego sklepu.Pozdrawiam

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2013/06/11 20:57:57:

    Ciasto ,biała czekolada i borówki ? Fenomenalne połączenie

  • marta-gotuje napisał(a) komentarz datowany na 2013/06/17 00:19:27:

    Wygląda bardzo apetycznie :)

Dodaj komentarz